Всі категорії

  • Всі категорії
  • Абсент
  • Віскі
  • Вермут
  • Вино
  • Горілка
  • Джин
  • Коньяк
  • Лікер
  • Ром
  • Текіла

Текіла

Текіла - це міцний алкогольний напій, який готується шляхом дворазової дистиляції сировини з соку блакитної агави. Цей напій може проводитися лише в п'яти штатах Центральної Мексики, більше інших цінується текіла зі штату Халіско. Молода і витримана мексиканська текіла представлена в цьому розділі.
Порівняння товарів (0)
Текіла El Jimador Blanco 100% de agave 0,7л

Текіла El Jimador Blanco 100% de agave 0,7л

rating

488 грн.

Текіла El Jimador Blanco 100% de agave 0,7 л..

Текіла El Jimador Blanco 1л

Текіла El Jimador Blanco 1л

rating

679 грн.

Текіла El Jimador Blanco 1 л..

Текіла El Jimador Reposado 0,7л

Текіла El Jimador Reposado 0,7л

rating

520 грн.

Текіла El Jimador Reposado 0,7 л..

Текіла El Jimador Reposado 1л

Текіла El Jimador Reposado 1л

rating

699 грн.

Текіла El Jimador Reposado 1 л..

Текіла ESPOLON Blanco 0,75л

Текіла ESPOLON Blanco 0,75л

rating

458 грн.

Текіла ESPOLON Blanco 0,75 л..

Текіла ESPOLON Blanco 100% de agave 0,75л

Текіла ESPOLON Blanco 100% de agave 0,75л

rating

458 грн.

Текіла ESPOLON Blanco 100% de agave 0,75 л..

Текіла ESPOLON Blanco 100% de agave 1л

Текіла ESPOLON Blanco 100% de agave 1л

rating

533 грн.

Текіла ESPOLON Blanco 100% de agave 1 л..

Текіла ESPOLON Reposado 0,75л

Текіла ESPOLON Reposado 0,75л

rating

509 грн.

Текіла ESPOLON Reposado 0,75 л..

Текіла ESPOLON Reposado 1л

Текіла ESPOLON Reposado 1л

rating

628 грн.

Текіла ESPOLON Reposado 1 л..

Показано з 1 по 9 із 28 (4 сторінок)

Серед міцних алкогольних напоїв текіла займає особливе почесне місце. Це традиційний мексиканський напій, який отримав свою назву на честь містечка Текіла в штаті Халіско, де він проводиться з 16 століття. Текіла веде своє походження від ацтекського ферментованого напою з агави. Вона краща прикраса будь-якої вечірки і застілля. Її обожнювали з давніх часів конкістадори, королі, представники вищого світу і прості люди, художники і актори, письменники і поети. Текіла - це великий напій для піднесених почуттів і розкритих емоцій, для нестримних веселощів і спокійного проведення часу. Справжню текілу Ви можете замовити в інетрнет-магазині Horeca.org.ua

Склад напою і основні види

Блакитна агава - це основний інгредієнт класичної текіли, саме спирт агави становить 51% всього що міститься спирту; інші 49% - спирт з кукурудзи або цукрового очерету. За змістом соку агави текіла ділиться на дві групи: стовідсоткова, яка виробляється тільки всередині регіону з натурального оригінального сировини і упаковується в тару з етикеткою, на якій вказано «agave» або «100% puro de agave»; текіла другої групи, так звана міксту.

У виробництві розрізняють такі види текіли, як текіла бланка, з витримкою до 2 місяців, безбарвна Сільвер, подцвеченние Голд, «відпочила» з витримкою близько року, «старовинна», з витримкою від 1 до 3 років, і «екстра витримана», з витримкою від 3 років і більше. Текіла бланка є базовим типом, вона не підлягає витримці, а йде в продаж відразу після перегонки. Вона так само називається білою або срібною, оскільки абсолютно прозора і не має присмаків, що досягаються в процесі витримки.

В процесі витримки колір текіли змінюється від прозорого до більш темного. Чим старше текіла, тим її колір темніше. Часто виробники штучно затемнюють напій, додаючи в нього карамель, щоб надати вигляду більш тривалої витримки. Це практично не впливає на смакові якості і властивості.

Кожен виробник дотримується своєї рецептури виготовлення. Стандартним є міцність напою і вміст у ньому блакитної агави. В процесі витримки можуть використовуватися бочки з різної деревини, яка вплине на присмак продукту. Так же склад, що додається карамелі може бути принципово різним, як і додаткові інгредієнти, використовувані в приготуванні. Кожна фірма-виробник намагається надати своєму продукту оригінальний, унікальний смак і аромат, тому рецептура зберігається в суворій таємниці.

Найпопулярніші марки текіли

Серед всіх виробників виділяються кілька марок текіли, отримали особливе визнання серед споживачів. Наприклад, текіла Olmeca, легендарний напій, що веде свою історію з міфології стародавніх індійців Ольмека. Існує красива легенда, згідно з якою боги дали священний напій тільки обраним людям з цього племені, тим самим вказавши на їх велич над усіма іншими. Згодом боги перестали впливати на життя простих смертних, і священний напій став надбанням всього племені, а після - всіх, хто бажав його покуштувати. Для текіли Ольмека використовується виключно блакитна агава, дозріла на родючих ґрунтах Халіско в певних кліматичних умовах. Висока якість цього виду досягається за рахунок дистиляції в перегінних апаратах з міді. Ряд текіла Ольмека представлений усіма типами цього напою.

Найпоширеніша і продається марка в світі - це Jose Cuervo. Вона займає близько 40% світового ринку продажів даного продукту. Ще в середині 18 століття дон Хосе Куерво отримав ділянку землі і право користуватися ним на свій розсуд. Дон Хосе почав вирощувати блакитну агаву і виробляти з неї алкогольні напої, постійно доводячи технологію до досконалості. Вже до кінця століття Куерво виробляв текілу в достатній кількості, щоб його продукція стала відома всій Мексиці, а в другій половині 19 століття про марку Jose Cuervo вже знали далеко за межами рідної країни.

Як правило, текіла Jose Cuervo випускається трьох видів: Clasico, Especial і Tradicional. Процес створення напою йде відповідно до традиційної технології: серцевина блакитної агави нагрівається на вогні, подрібнюється до стану каші, додаються дріжджі і сироп цукрової тростини, після чого маса дистилюється, пройшовши десятиденний процес ферментації.

Класичні ритуали вживання текіли

За кілька століть склалася певна традиція, як пити текілу. У Мексиці, на батьківщині напою, його п'ють так само, як і все інше, проте за межами країни існують цілі ритуали. Найголовніше - пити залпом з маленькою чарочки. Ну а найпоширеніший спосіб пити текілу такий: на тильну сторону долоні нанести сік лимона, посипати сіллю, лизнути, запити чарочкою текіли, закусити лимоном. Цей спосіб вважається класичним і відомий всім завдяки літературі та кінематографу.

Текіла-бум - ще один спосіб, який облюбувала сучасна молодь. Полягає він в наступному: в текілу додають тонік або газований напій, накривши чарку долонею, стукають по столу, від чого рідина як би скипає за рахунок вуглекислого газу. Випити потрібно різко і залпом, такий коктейль прискорює алкогольне сп'яніння.

Як запивки підходить безалкогольна сангріта, - томатний сік з лаймом і гострими перчиками. Її разом з текілою можна додавати в каву, коктейлі, скотчи. З давніх-давен цього напою приписували різні корисні властивості. Справжня текіла, виготовлена ​​за канонами класичного виробництва, володіє хорошими якостями. Крім приємного смаку вона надає тонізуючу вплив на організм, покращує обмін речовин і сприяє травленню, піднімає настрій і створює атмосферу веселощів. Як і всякий алкоголь, особливо міцний, текілу потрібно вживати помірно, тоді вона не тільки не завдасть шкоди організму, але і позитивно вплине на його функції, в тому числі, на серцево-судинну систему.

Де можна купити кращу текілу

Спеціалізований інетрнет-магазин алкогольних напоїв Horeca.com.ua пропонує кращу текілу в Києві. Покупець завжди зможе отримати в режимі он-лайн консультацію фахівця з приводу цікавить його марки текіли, порадитися про те, як правильно вживати напій. На сторінках інтернет-магазину Horeca можна вибрати найкращу текілу.