-->

Всі категорії

  • Всі категорії
  • Абсент
  • Біттери
  • Віскі
  • Вермут
  • Вино
  • Горілка
  • Джин
  • Коньяк
  • Лікер
  • Ром
  • Текіла

Коньяк

Коньяк - це міцний спиртний напій, який виготовляється методом дворазової дистиляції вина з винограду юні блан, з наступною витримкою в дубових бочках. Коньяк виробляють на південному заході Франції, в департаменті Шарант, в регіоні з центром в місті Cognac.

Світ смакової ніжності і ароматною вишуканості. Саме так можна назвати світ, в якому споживають коньяк. Коньяк - це один з найбільш гідних представників міцних алкогольних напоїв, який відрізняється янтарно-золотистим кольором, гармонійним м'яким смаком і складним вишуканим ароматом.

Сьогодні купити коньяк можна в різних магазинах, але, з огляду на, що це один з найбільш часто фальсифікованих напоїв, до покупки потрібно підходити дуже обережно. На щастя в Україні є інтерет-магазин, де без побоювання можна купити справжній Закарпатський, оригінальний Курвуазье, і навіть елітний Хеннессі або Ремі Мартін.

У цьому розділі ви зможете знайти величезний вибір коньяків та бренді чудової якості.

Порівняння товарів (0)
Бренді БОРИСФЕН КЛАСІК 0,1л

Бренді БОРИСФЕН КЛАСІК 0,1л

rating

29 грн

Бренді БОРИСФЕН КЛАСІК 0,1л..

Бренді БОРИСФЕН КЛАСІК витримка 6 міс. 0,25л

Бренді БОРИСФЕН КЛАСІК витримка 6 міс. 0,25л

rating

63 грн

Бренді БОРИСФЕН КЛАСІК витримка 6 міс. 0,25л..

Бренді БОРИСФЕН КЛАСІК витримка 6 міс. 0,5л

Бренді БОРИСФЕН КЛАСІК витримка 6 міс. 0,5л

rating

114 грн

Бренді БОРИСФЕН КЛАСІК витримка 6 міс. 0,5л..

Бренді БОРИСФЕН ПРЕМІУМ витримка 6 міс. 0,25л

Бренді БОРИСФЕН ПРЕМІУМ витримка 6 міс. 0,25л

rating

65 грн

Бренді БОРИСФЕН ПРЕМІУМ витримка 6 міс. 0,25л..

Бренді БОРИСФЕН ПРЕМІУМ витримка 6 міс. 0,5л

Бренді БОРИСФЕН ПРЕМІУМ витримка 6 міс. 0,5л

rating

136 грн

Бренді БОРИСФЕН ПРЕМІУМ витримка 6 міс. 0,5л..

Бренді БОРИСФЕН СЕЛЕКТ витримка 6 міс. 0,25л

Бренді БОРИСФЕН СЕЛЕКТ витримка 6 міс. 0,25л

rating

64 грн

Бренді БОРИСФЕН СЕЛЕКТ витримка 6 міс. 0,25л..

Бренді БОРИСФЕН СЕЛЕКТ витримка 6 міс. 0,5л

Бренді БОРИСФЕН СЕЛЕКТ витримка 6 міс. 0,5л

rating

121 грн

Бренді БОРИСФЕН СЕЛЕКТ витримка 6 міс. 0,5л..

Коньяк Erisioni VS витримка 3 роки 0,5л

Коньяк Erisioni VS витримка 3 роки 0,5л

rating

174 грн

Хороший грузинський коньяк Erisioni VS витримка 3 роки 0,5л. Грузинський коньяк ERISIONI V.S. створений методом ассамбляжа високоякісних грузинських спиртів преміум-класу. До його складу входять більш дорослі коньячні спирти з вит..

Коньяк Erisioni VSOP витримка 5 років 0,5л

Коньяк Erisioni VSOP витримка 5 років 0,5л

rating

224 грн

Коньяк грузинський ординарний п'ять років витримки. Грузинський коньяк ERISIONI V.S.O.P. - це ассамбляж високоякісних грузинських спиртів преміум-класу. До складу бренді входять більш дорослі коньячні спирти з витримкою 8-9 років...

Показано з 1 по 9 із 110 (13 сторінок)

Історія довжиною в сотні років

Вперше про нього заговорили в 16 столітті у Франції. Своєю появою французький коньяк зобов'язаний банального перевиробництва. У той час винороби виробляли стільки виноградних вин, що виникла проблема з їх реалізацією. Чи не допомагав навіть експорт. Тим більше що легкі вина, як виявилося, дуже сприйнятливі до температурних перепадів і не здатні «пережити» тривале плавання до берегів Норвегії і Швеції. Тому згадали про дистиляції, в результаті якої виходив бренді (напій на основі коньячного спирту). А в 17 столітті сам коньячний спирт отримав статус алкоголю і споживався без добавок.

Історія незвичайної на смак рідини тут же обросла безліччю легенд, а центром коньячного виробництва - став французьке містечко. До речі, справжні гурмани стверджують, що cognac може бути тільки французьким. А саме слово запатентовано і називатися коньяком може тільки продукція, виготовлена ​​в однойменному місті.

Перетворення виноградного вина в коньяк

Коньяк виробляють методом подвійної перегонки. В якості сировини використовують сухе виноградне вино, яке після перегонки витримують в бочках з дуба. Сучасні виробники в якості сировини використовують тільки білі вина, вироблені з певних добірних виноградних сортів.

Сухе молоде вино, міцність якого не перевищує 9% проходить два етапи випарювання в спеціальному апараті з міді. Під час другого етапу відсікають перший і кінцевий продукт дистиляції і залишають тільки «серце» напою. Саме цей абсолютно безбарвний розчин спирту, міцністю до 72гр і стане коньяком після витримки.

Витримка спирту це і є головний фактор, який визначає якість кінцевого результату. А ніжний золотистий колір, як і горіхово-ванільний аромат «дістається» питию від дубової бочки. До речі французький коньяк витримують тільки в бочках, виготовлених з дуба, який був вирощений в конкретному лісі.

Будь коньяк (французький або вірменський, закарпатський або грецький) - це купаж коньячного спирту різної витримки. Купаж - це справжнє мистецтво, таємниці якого бережуть за сімома печатямі.Ведь саме вміле і майстерне поєднання спиртів дозволяє отримувати такі різні за своїми Самкової характеристикам напої. Визнаних у всьому світі виробників не так багато. Серед самих самих виділяють будинок Hennessy, Gautier, Camus тощо.

До речі, бренді - це не коньяк, але ... якщо виноград, використовуваний для приготування бренді вирощений поблизу міста Cognac (як і саме виготовлення) то у напою є шанс назватися коньяком. Хоча, крім географічного вимоги існує ще десяток обов'язкових до виконання правил, включаючи вибір сорту винограду, технологію виготовлення та ін.

Як розрізняють коньяки?

Якщо відійти від регламенту, що Коньяк може бути тільки французьким, то класифікувати їх можна за географічним принципом. Найпопулярнішими у вітчизняного споживача є закарпатський, вірменський, грецький (Метакса). За призначенням можна класифікувати, як:

  • звичайний (купити який можна в будь-якому магазині в Києві);
  • елітний, ціни на який, як правило, набагато вище, ніж на звичайну продукцію;
  • сувенірний - випускається лімітованою кількістю. Сувенірний, як правило, не п'ють. Його підносять як подарунок для поповнення коньячної колекції.

Елітний, такий як Хеннессі, Курвуазьє, Метакса, краще купувати в бутиках алкоголю. Але основна класифікація коньяку грунтується на віці спиртового розчину. Залежно від кількості років виділяють:

  • коньяк VS (Very Special). У такому напої самому «юному» спиртовому розчину не більш ніж 2,5 року;
  • вік Superior 3,5 року (не менш);
  • VSOP досягає 4,5-річчя;
  • VVSOP відрізняється віком в п'ять з половиною років;
  • Наполеон, ХО, Екстра Олд тощо. Досягає 6,5-річчя.

Окремо виділяють елітний, в якому вік спирту може досягати півстоліття. Ціни на такі напої відповідні, і купити їх оптом в звичайному магазині неможливо.

Шабо або Магарач, закарпатський або вірменський?

Складно визначити який коньяк краще. В Україні користується популярністю продукція місцевих виробників, тим більше що ні Закарпатський, ні Шабо не поступаються за якістю грецької Метакса або вірменському Арарат.

Можна з упевненістю сказати, що на вибір впливають не тільки індивідуальні смакові переваги, але і фінансові можливості, і соціальне становище. Наприклад, продукт виготовлений в Україні (Шабо або Закарпатський) можна купити оптом за доступною ціною. Пляшка Ужгородського або Тиси, стане прекрасними доповненням до сімейного свята.

Для тих, хто хоче справити враження на гостей і уславитися коньячним знавцем, рекомендують звернути увагу на вірменський Арарат, Сараджішвілі і Ай Петрі.

Для тих, хто не обмежений фінансово - елітний Хеннессі, Курвуазьє, Метакса.

Коньяк не п'ють, їм насолоджуються

Пити коньяк може тільки людина, яка абсолютно не розбирається в алкоголі. Знавці не п'ють - вони смакують кожен ковток напою, насолоджуючись кольором і ароматом. Навіть самий хороший і першокласний продукт можна зіпсувати, якщо не дотримуватися певних правил його споживання.

Коньяк має бути кімнатної температури. Існують спеціальні тюльпанообразной чарки, які дозволяють напою «віддати» свій аромат. Хороший коньяк можна відрізнити вже при візуальному огляді. Нахиліть келих і поверніть плавно навколо осі. Елітний і дорогий утворює краплі на стінках келиха, які стікаючи повільно вниз, «малюють» справжню корону. Сліди на стінках повинні бути щільними і густими.

Закушувати його взагалі-то не прийнято. Але якщо планована доза споживання перевищує 100гр, краще все-таки «розбавити» процес пиття процесом закушування. Французи подають як закуску паштет і шоколад. Кажуть, що справжні гурмани керуються правилом трьох «С», причому в строгій послідовності. Спочатку Café, потім Cognac і потім Cigare.

В Україні прийнято подавати фрукти, тверді сири, маслини, нежирні сорти м'яса та ін. В деяких країнах «запивають» мінеральною водою без газу або виноградним соком (але тільки з білого винограду).

Якщо ви плануєте організувати офіційний прийом, зустріч бізнес партнерів - елітний коньяк стане кращим доповненням заходу. Ну а якщо хочете приємно провести час з друзями - зупиніть свій вибір на таких марках як Таврія, Коктебель і Шабо. Купити їх можна за доступною ціною, як оптом, так і в роздріб в Києві в інтернет-магазині.